Nye udfordringer

Da jeg snart slutter mit arbejde som elektriker, og åbner døren til et nyt liv som studerende, har jeg valgt at lukke ned for denne her blog og starte en ny.

Alle indlæg forbliver som de er, men de dukker nok kun op i en google søgning.

Den nye side findes på http://esbenuth.dk

Tusind tak for alle kiggerierne og kommentarer igennem tiden herinde.

Vi ses forhåbentligt på den ny side.

triggeringItem is here !!!

Today I woke up to a new update of the openHAB system.

reading through the different replies, I found this post:

Reading a little more into it i found out that finally, maybe one of the most requested things to the rules engine is finally here!! And has been for quite a while.

triggeringItem

A very useful thing when creating rules within openhab, let me show you an example:

rule "thisisarule"
when
 Item item1 changed or
 Item item2 changed
then
 // to find out which of the two items changed you simply just use triggeringItem
if(triggeringItem == item1) {
 // code to execute with item1
}
// etc etc you get the idea?
end

within the triggeringItem there are following useful things you can pull out of it:

  • type (switch/contactitem)
  • state (on/off,open/closed)
  • label (the label you give the item in your .items file)
  • category (not sure about this one, mine just write out null)
  • groups (shows which groups/group the item is in)

This make writing rules in openhab so much easier, and saves you tons of time!

Enjoy!

Påsken

Endelig var vejret så småt begyndt at forbedre sig, og man kan mærke foråret er så småt på vej.

Det korte ophold i det lidt triste påskevejr, har vi brugt flittigt i haven. Fået vasket terrassen ned og renset med  nilfisken og så fået fyldt fuger op med sand igen. Synes det er blevet rigtigt godt.

Et andet projekt jeg har været igang med var at få trukket noget strøm ned i drivhuset så jeg kunne få varme på og få flyttet en masse af det vi forspirrer derud snart. Vi er ved at have godt fyldt op i diverse vindueskarme indenfor nemlig.

I samme omgang har jeg trukket en pem slange med fra mine vandbeholdere oppe ved huset, der ligger i et højere niveau end drivhuset, så nu har jeg rindende vand og strøm i drivhuset, det er bare blevet godt! Kan slet ikke vente med at skulle ha fyldt kapillærkasser op.

Stikkontakter og vand fra regntønderne
Stikkontakter og vand fra regntønderne

Fanget imellem to verdener…

Til jul overraskede min dejlige kone mig med 2 billetter til et foredrag holdt af et af mine helt store idoler. Nemlig Frank Erichsen, bonderøven. Jeg har fulgt ham igennem alle sæsoner og har fundet inspiration i utroligt mange af de ting han gør. Oplevelsen at se ham til dette foredrag var helt fantastisk, og han er virkelig en person der er værd at lytte på, og som man føler har rigtigt meget at dele ud af, hvilket han så også er. Han brænder virkeligt meget for de ting der for ham giver mening til at leve netop det liv som han ønsker sig for sig selv og sin familie.

Her kommer dilemmaet så lidt ind i billedet for mig. Fordi jeg vil virkelig meget gerne mange af de gamle håndværk, eller ihvertfald vil jeg gerne kunne stortset alt selv. Jeg kan rigtigt godt lide ideen med at jeg har haft en hånd med i alt hvad der blivet lavet, så har jeg en ide om hvordan det hænger sammen, om det er lavet ordentligt og så ved jeg også hvordan det skal repareres, hvis det kommer så vidt.

At dyrke mine egne afgrøder brænder jeg også meget for, ihvertfald i perioder, og det er nok lidt der kæden hopper af for mig, fordi jeg har også utroligt mange andre ting jeg brænder for, så det kan være svært at nå det hele. Nogen gange får man nok startet op på noget man aldrig helt får lavet færdigt, og det er lidt ærgerligt at sidde og kigge ud på de største flotte grønkål i haven man så bare aldrig helt fik høstet fordi så kom man lige fra det igen.

En af de ting Frank nævnte i foredraget var blandt andet prioteringen af de ting man helst vil for at få det hele til at hænge sammen. Man kan simpelthen ikke blive selvforsynende og rende og passe husdyr og gård og samtidig tjene penge til store fladskærme og diverse teknik og andet halløj, man må ligesom vælge hvilken vej man går.

Og her står jeg så lidt i midten af det hele. For jeg kan simpelthen heller ikke være foruden, min programmering, mit IHC, mit openHab og alle mine små gadgets og projekter på den del af huset som jeg ellers også går og roder med.

Jeg tror jeg har nået en hvis form for balance efterhånden og det virker lidt til at når vi når de grå lidt kedelige måneder, så dedikerer jeg mere tid til at få lavet de ting der har med hus styring, programmering osv. hvor når vi begynder at nærme os foråret så glæder jeg mig til at komme ud igen og få startet op på alle mine projekter, få lavet om i haven, anlagt køkkenhave, få gjort klart i drivhuset osv. osv.
Jeg føler selv at det måske er et meget godt lejde jeg er nået i, og er nok bare nød til at “nøjes med” lidt af det bedste fra begge verdener, og det er måske også meget sundt at veksle lidt i perioder.

Men tak til Frank for en super aften, det var virkelig en oplevelse.

Drivhus og openHab

Så er det sket! Vi har langt om længe fået købt os et drivhus, et 9.9m2 fra Vitavia, det er Diana modellen, med buede kanter.

Vores nye drivhus
Vores nye drivhus

Jeg har igennem de sidste par dage været igang med at sætte en sokkel i beton og så har vi fra vores kære genbo fået hente en masse sand og fyldt op, herefter har vi så fået lagt fliser, det bliver bare så godt!

Sokkel og fliser, mangler lige de sidste 3 rækker her men det er færdig nu 🙂

openHab

Jeg har før rodet lidt med openhab og fået det til at snakke sammen med min IHC installation. Da jeg så nu står og skal ha gang i mit drivhus bliver jeg jo nød til at få hældt nogen følere ind i det, og jeg synes ikke rigtigt jeg kunne overskue at kable det, så nu har jeg prøvet at købe lidt z-wave produkter, så må vi se om jeg kan få det til at snakke sammen med openhab og min IHC, det skriver jeg mere om når tingene dukker op.

Drivhuset

Idag skal resten af dagen bruges på at få samlet drivhuset så det bliver spændende, smider lidt billeder op når vi har fået det op at stå.

God dag til alle 😉

MTB sæsonen starter

Så starter MTB sæsonen så småt op igen fra min side af. Vi er ved at have samlet en rigtig fin flok så vi kan køre fast sammen hver uge. Til jul fik jeg et GoPro Hero3+ af min mor og det regner da jeg med jeg skal ha i brug her i den kommende sæson, så må vi se hvor meget det bliver til!

Indtil videre har vi kun været afsted til Varde og det er der lige blevet et par små film ud af, mest lavet for sjov og for at lige prøve det GoPro af.