Kylling i Karry

Her er lige en lækker opskrift på kylling i karry, den kan klart anbefales!

Ingredienser (3 – 4 personer):
500 gram kød i tern eller strimler (kan både være kyllingefilet, kyllingebryst, kalkunbryst, kalkun i strimler, kalkun i tern, svinekød i tern, svinekød i strimler)
2 porrer
2 store løg
2 peberfrugt (helst rød, gul eller orange <-- mest for synets skyld)
2 spiseskeer limesaft (enten koncentreret eller fra limefrugten)
2 æbler
Frugten fra en halv frisk ananas eller dåseananas (juicen / saften er til kokken)
1/2L madlavningsføde
Lidt mel
Lidt olie
Karry (Bilkas budget madras karry egner sig godt), rosmarin, salt og pepper

Fremgangsmåde:
Grønsagerne samt ananassen klargøres og skæres i tilpasse stykker. Hvis kødet ikke er i tern eller strimler, skæres køddet ud i stykker.

En stor gryde sættes på komfurret og der kommer olie i (lige så det dækker bunden af gryden). Når olien er blevet godt varm, skal karry´en “brændes af” ved høj varme i et minuts tid. Jeg plejer at bruge 2 – 3 spiseskefulde karry, men mindre kan godt gøre det, hvis man ikke er til stærk mad. 
Dernæst brunes køddet i olie/karry-blandingen. Imens køddet brunes, puttes limesaften i. Når køddet er færdigbrunet (det er en god ide at tage det tykkeste stykke kød op ad gryden og flække det, så man kan se, at det er ordentligt gennemstegt. Det er nemlig svært at afgøre pga. karryfarven), kommes grønsagerne og ananassen op i, hvorpå det skal svitses i et par minutter. 
Derpå kommes madlavningsfløden i, og man lader det hele koge op. Når retten begynder at boble drysses først 2 – 3 spiseskeer mel i. Hvis den mængde mel ikke jævner tilstrækkeligt, kan der suppleres med yderligere mel. Når den rette konsistens er nået, smages retten til med salt, pepper og rosmarin. Et par minutter inden servering skæres æblerne i både, og lægges i et mønster ovenpå retten. Æblerne skal lige nå at blive lune inden servering. 

Retten serveres med ris (ca. 0,5 til 1 pose pr. person).

Man kan med fordel lave retten dagen i forvejen, så den kan stå og trække.